ponedeljek, 25. december 2017

Kuharija part 12

Leto se izteka. Z bratom sva lovila zadnje proste ure, da sva se spet združila v kuhinji. V januarju sva si namreč zadala, da bova 1x na mesec kuhala skupaj. Zdel se je ambiciozen projekt, vendar ne glede na razdaljo, službene obveznosti, potovanja itd., sva cilj dosegla. Danes so nastali piškoti s cimetom in ingverjem. Piškoti so zanimivega okusa in so lahko krasno ny darilce. Taka imam zelo rada - z ljubeznijo doma narejeno;)


Potrebuješ: 400g moke, 1 jajce, žličko cimeta in mletega ingverja, 3/4 žličke sode bikarbone, mletih klinčkov in soli, 1/2 žličke  muškatnega oreščka, 160g masla, 110g rjavega sladkorja in 170g melase v tekočem stanju.


Priprava: V večji posodi združiš moko, cimet, ingver, sodo bikarbono, klinčke, sol in polovico žličke mletega muškatnega oreščka. Nato v mikserju zmešaš maslo in sladkor ter dodaš jajce in melaso. Na koncu zmešaš skupaj vse sestavine, oblikuješ dva hlebčka, ki naj se hladita v hladilniku vsaj dve uri. Ko je masa dovolj hladna jo zvaljaš in odtisneš izbrane modelčke piškotov ter pečeš na 175 stopinj celzija cca 10 minut. Po želji lahko piškote dekoriraš z glazuro, da je rezultat še lepši;)

Lepe praznike želiva in imejte se radi!
Share:

Ni komentarjev

Objavite komentar

© iskrice | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig