četrtek, 22. september 2011

PoP ArT

Prejšnji teden sem se po nekaj letih vrnila v Piran, v mesto violinista Tartinija, med ozke ulice, strnjene hiše in številčne umetniške galerije. Po srednji šoli sem ga namreč le redko obiskala, a tokrat sva se z bratom tja namensko odpeljala.  

























S fotoaparatom v roki in brez pričakovanj sva se napotila proti  neoklasicistični palači Trevisini, ki jo v tem obdobju krasijo dela svetovno znanih umetnikov pop arta, ki sva jih želela ujeti v objektiv. Umetnine Andyja Warhola, Toma Wesselmanna, Roya Lichtensteina, Jamesa Rosenquista, Johna Chamberlaina in Roberta Rauschenberga so nezahtevne in zanimive za oko, zato pohitite, če še niste bili, saj je razstava "Sijajni pop" na ogled do 9-ega oktobra.


Iz zgornje fotografije je jasno in enostavno prepoznati pop art stil - popular art. V pop art-u predmet nima nobene druge funkcije kot, da bo enostavno to, kar je - inertna slika modela predmeta. Slike predstavljalo realen, banalen današnji potrošniški svet, kjer množični mediji prevzemajo vedno vidnejšo vlogo  ter zavračajo duhovna načela in instinkt, vendar varjemem, da vsak lahko v njih najde kaj več kot vidi.

Meni so všeč;)
Share:

Ni komentarjev

Objavite komentar

© iskrice | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig