ponedeljek, 11. junij 2012

S.P.M.


Bliža se čas poletnih glasbenih festivalov, a katerih se bomo letos udeležili še ne vem. Zagotovo se bomo zapeljali do majhnega italijanskega mesteca Grado, kjer bo v sklopu Grado Festival 2012, v petek 13-ega julija nastopil meni ljubi Morrissey. 

Steven Patrick Morrissey, doma iz Anglije, je zaslovel v osemdesetih letih, kot frontman skupine The Smiths, katero so sestavljali še kitarist Johnny Marr, baterist Mike Joyce in basist Andy Rourke. Skupaj so v obdobju 1982-1987 ustvarili štiri zelo uspešne albume, in sicer The Smiths, Meat Is Murder, The Queen Is Dead in The World Won`t Listen. Žal se je njihova skupna pot, zaradi različnih pogledov na umetnost in glasbo nasploh, razšla. 
Po razpadu skupine The Smiths se je Morrissey podal na samostojno pot in prav tako dosegal zavidljive uspehe. Med bolje uvrščenimi albumi so bili Viva Hate, Kill Uncle, Your Arsenal, You Are The Quarry in drugi.

Njegova kariera se danes bliža h koncu, saj po tridesetih letih nastopov napoveduje upokojitev in morda bomo prav zato imeli še zadnjo priložnost, da ga slišimo v živo.
P.S. Jaz sem sicer še vedno navezana na pesmi the Smiths-ov;)
Share:

Ni komentarjev

Objavite komentar

© iskrice | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig