torek, 23. julij 2013

MANGO LASSI

Že na vse zgodaj mi je dal vedeti, da ga danes čaka težek delovni dan. In drži kot pribito. Ura je sedem zvečer in je še vedno v svojem kabinetu za prenosnikom. Vsake toliko sicer pokukam, a v večjem ekranu, zraven prenosnika, vidim le hieroglife in seveda mi ni jasno kaj za boga počne. Zavedam se le, da postaja rahlo nervozen. Definitivno potrebuje kratko pavzo sem si rekla! 

Pavzo sem izsilila, ker sem mu postregla osvežilni napitek iz manga, ki je bil dober približek tistemu, ki sva ga pila v Indiji.Za mango lassi potrebuješ:

zrel mango
navaden jogurt 3,2
žličko mletega kardamoma
ščepec soli
sladkor ali agavin sirup
tri kocke leda
dcl vode


Vse zgoraj naštete sestavine sem dala v blender za 2 minuti in mango lassi je bil pripravljen, da ga serviram v visokem steklenem kozarcu. 


Kardamom, ki pripada družini ingverja, je ajurvedska začimba, ki se prilega sadju, pecivu, pa tudi mesnim jedem in kavi. Meni je všeč in zato lahko z njim pretiravam. V kolikor začimbe ne poznaš, pazljivo z doziranjem;)Share:

4 komentarji

 1. tole se pa prileže današnjim temperaturam! pa slikca na zadnji fotki mi je zanimiva:)

  OdgovoriIzbriši
 2. Lepo, da se razvajata. S takimi prijetnimi trenutki je dan lepši. NF

  OdgovoriIzbriši
 3. Fora tega napitka je samo v tem, da imaš res dober zrel mango. V tem in v doziranju kardamoma se naredi največja razlika. Preverjeno. Drugače pa super napitek.

  OdgovoriIzbriši
 4. v indiji so pravi lassiji, ker je tudi druga vrsta manga, so majhni in oranžne barve

  OdgovoriIzbriši

© iskrice | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig