ponedeljek, 8. julij 2019

Tre cime di Lavaredo

Vedela sem, da so Tre cime di Lavaredo top destinacija v Dolomitih, ampak da bodo pogledi tako dih jemajoči pa res ne.  

Krožna pot, ki pelje okoli Treh vrhov, se začne pri planinskem domu Auronzo na višini 2320 m (vstopnina v nacionalni park je 30 eur/avto). Sledila sva poti št. 101, ki vodi mimo planinskega doma Lavaredo do planinskega doma Locatelli. Tukaj je bil obvezen postanek za občudovanje veličastnih vrhov, fotografiranje, malico itd. Po počitku in napolnjenih baterijah sva ubrala pot št. 105 do planinskega doma Langalm in še naprej, da sva prispela do izhodiščne točke. Celotno pot prehodiš v 3 ali 4 urah, lahko pa se tam sprehajaš še veliko, veliko dlje časa. Pot št. 101 je zelo lahka, medtem ko je pot št. 105 nekoliko bolj strma. Kljub strmemu spustu in vzponu na poti št. 105 je pot vredna vsakega koraka. Naj te nič ne ustavi, zmoreš!;) 

Pot je primerna za vse. Pomembno je le, da se na pot odpravite dovolj zgodaj, da se zaščitite pred soncem (kapa, krema za sončenje) in da s sabo vzamete dovolj tekočine. Recept za čudovit dan!

P. S. Z nama je bila tudi Kira - prehodila je večji del poti ne da bi kazala znake utrujenosti. Ker pa sem smatrala, da je to za njo vseeno preveč, sem jo za nekaj časa strpala v "dog kengurujčka" in jo nosila. Konec koncev ima 2,6 kg in majhne tačke;)

Share:

Ni komentarjev

Objavite komentar

© iskrice | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig