torek, 27. december 2011

Piccolo Tibet

Že nekaj let zapored v mesecu decembru preživimo s prijatelji teden dni na snegu, točneje v magičnem italijanskem mestecu Livigno. Tudi letos je bilo tako.

Na pot smo se podali s polno natovorjenim kombijem. Smučarji in borderji vsi na kupu novim dogodivščinam naproti. Juhej.

V dolino Livigno ali "piccolo Tibet" smo zaradi manjših komplikacij pred odhodom prispeli v poznih popoldanskih urah, ampak ravno prav za večerjo v eni od bližnjih restavracij. Nismo se pritoževali;)

Po večerji smo zasedli svoje apartmaje v hiši La Cambra, ki  nosijo imena po umetnikih, kot so Picasso, Miro`, Matisse in drugi, ki navdihujejo tudi lastnico te hiške sredi visokih Alp, ne le mene. Dobri so ti kotički in odlični so za skupno druženje, zabavo, igro, filme in mlaskanje dobrot. Izkoriščeno 100%.

Po mirno prespani noči, napolnjenih baterijah, smo se veselili soočanja s prvim spustom po snežno beli progi, ki zame ni bil enostaven, vendar vztrajnosti nisem izgubila.

Letos sem si rekla: "O la va, o la spacca".  Z bordom se namreč spogledujeva že tri zime, a strah pred hitrostjo je velikokrat prevladal in me oviral pri napredovanju. Tokrat ne. Zmagala sem. Končno  sem bila zadovoljna na  moji rdeči deski!;)

Dnevi, v znamenju snega, sprehodov po mestu, ogledih šikanih trgovin, nočnemu življenju, kuhanju, igranju na jengo itd, so res hitro minili. Skoraj bi lahko rekla: "Ostanimo še!";)

V celem tednu smo imeli tudi srečo z vremenom. Bilo je veliko sonca, nekaj malega snežink in vetra nič. A kljub dobrim pogojem fotografij nimam. Po naključju je nastala le spodnja fotografija s kompaktnim Sony aparatom.
P.S. Ob prihodu domov se je našel plastični muc Finky Fionky in nas razveselil. Spet bo v rokah naše dvoletne plavolase maskote, ki že smuča boljše kot jaz;)
Share:

Ni komentarjev

Objavite komentar

© iskrice | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig