ponedeljek, 24. junij 2013

BALE - VALLE

V petek zvečer sva si rekla, da greva na kratek oddih. Pogoji so bili dani: morje, kamp, dobra hrana in kakšna zanimiva vasica na italijanski ali hrvaški strani. 

Kmalu sva ugotovila, da sva za mini izlete popolnoma brez idej. Če za potovanje čez lužo ali na meni ljubi Vzhod domišljije in želja ne primanjkuje, je bilo v tem primeru povsem drugače. 

Cimr se je osredotočil na Italijo. Da bi našel kakšen koncert v bližini je pregledal vse svoje vire, a zaman. Za vikend je bilo ponudbe bore malo ali nič. 

Sama sem nato začela iskati navdih v Istri in kmalu tudi našla točno to kar sem iskala - Bale, vas, ne daleč stan od Rovinja. Morda ste kraj že obiskali, a midva sva ga odkrila komaj zdaj. Tale krasna vasica, ki leži na manjšem griču in kjer se vsako leto v mesecu avgustu odvija Last Minute Open Jazz Festival, je bila prava paša za oči;)







Dve noči sva tako brezskrbno preživela v zelenem kampu Colone, kjer te prebudi petje glasnih čričkov, kjer zaspiš ob šumu morja, ki buta na kamnito obalo in kjer te sosedi presenetijo s košaro domačih hrustljavih češenj. (Spodnji posnetki so narejeni s telefonom;)




Lepo je bilo - kratko in sladko;)

Share:

5 komentarjev

  1. bale so prelepe. moje prvo polu divje kampiranje 30 let tega, na plaži smo ležali praktično na rimskih mozaikih...ah, Istra dišeča

    OdgovoriIzbriši
  2. Tina, Bale so zakon! :) Prijateljica je imela svoj čas prikolico dol :). In fine fotke, sploh tista s mucem :).

    OdgovoriIzbriši
  3. Full dobre fotke. Tudi tiste s telefonom.

    OdgovoriIzbriši
  4. oja, poznamo in imamo radi! Bale so krasne:)

    OdgovoriIzbriši
  5. No, no...če ste poznavalci takih lepih krajev, a mi lahko predlagate še kakšnega blizu morja?;)

    OdgovoriIzbriši

© iskrice | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig