torek, 28. junij 2011

Lomo, Digital, Lytro

Trije fotoaparati, trije različni rezultati.

Če pri digitalni fotografiji strmimo k izbiri pravega motiva, k močni ostrini in pravi svetlobi to ne velja za lomografijo, ki vsa ta pravila sploh ne upošteva, ustvarja nova pravila in nato še teh ne upošteva več. Lomografija je torej fotografiranje brez pravil, kjer ni pomembno če je fotografija neostra, če je svetloba slaba ali če je fotografija slabo kadrirana. Fotografov rezultat je edinstven, poln čustev in spontanosti, čeprav je posnetek narejen s plastičnim in poceni fotoaparatom, brez premišljevanja. Fotografije so resnično zelo zanimive, z vintage pridihom in prav zato imajo vsak dan več navdušencev. Navdušencev, ki jim lomografija predstavlja stil življenja. 
Zanimivosti in novosti o lomografiji ter pravljične izdelke spremljam na: http://www.lomography.com/, čeprav fotografiram z digitalnim fotoaparatom in se zabavam z ostrino;)

Lomo in digitalne fotoaparate torej že poznam. Novost zame predstavlja Lytro fotoaparat, ki fotografira na popolnoma nov, drugačen način. V tem primeru se ni potrebno osredotočiti na ostrino slike ampak le na motiv, kompozicijo, kajti ostrino izbereš poljubno kasneje s klikom na izbrani del fotografije. Najlažje bo, da si preberete in poizkusite na: http://www.lytro.com/cameras  oziroma si pogledate konkreten primer na spodnji povezavi:


Novosti, novosti, novosti, pestro, pestro, pestro in navdušenje raste;)
Share:

Ni komentarjev

Objavite komentar

© iskrice | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig