nedelja, 7. avgust 2011

Stari, mladi - vsi na kavč

Danes že nestrpno pričakujem svoje starše. Vračajo se domov z daljšega potovanja po Turčiji in seveda me zanimajo vse podrobnosti.

Na pot so se tudi tokrat, kot že nekaj let na tej strani, podali z isto posadko in z avtodomom, ki so ga vzljubili. No, mislim, da ga je vzljubil predvsem moj fotr. Zanj je namreč to prevozno sredstvo rešitev, ker se letalu, če je le mogoče, zaradi strahu izogne.

Pred odhodom je bilo veliko organizacije, veliko prebranega gradiva in usklajevanja idej in želja. A uspelo jim je. Zadovoljni so se odpravili novim dogodivščinam naproti in verjamem, da so se imeli fantastično. Nekajkrat so se tudi oglasili in slišala sem res navdušene glasove.

Še malo in v objemu bomo spet. Počasi jih že pogrešam in seveda pričakujem kakšno presenečenje zame;)

Zadnje čase še ugotavljam, da kljub 50-im in čez, sta mladostna, fleksibilna in neobremenjena. Nisem si predstavljala, da me lahko pustita brez besed, odprtih ust, ampak zgodilo se je. Prehitela sta naju v realizaciji projekta "kavč". 

Sedaj je že nekaj časa nazaj, ko sva govorila, da bi ustvarila profil na spletnem portalu couchsurfing: http://www.couchsurfing.org/ in gostila popotnike, a sta to idejo dejansko uresničila moja dva in najin profil še ne obstaja. Ja, naše snežno belo stanovanje v obmorskem, ribiškem mestu, v Izoli, sta srčno dala v uporabo družini iz Srbije, v času njune odsotnosti. 

Couchsurfing je dobra zamisel in deluje na principu "jaz tebi, ti meni". Je odlična zamisel predvsem za tiste, ki radi spoznavajo nove ljudi, nove kulture in navade in ki radi poceni potujejo po svetu. Zadostuje le kavč, ki nudi toplo prenočišče popotniku. Vse ostalo je opcija, ki je odvisna od časa in dobre volje gostujočega.

Morda je zdaj napočil pravi čas, da narediva končno svoj profil. Če imaš svoj kavč, poglej njihovo spletno stran in razmisli tudi ti;)



P.S. Seveda kavč mora biti bolj spodoben od zgornjega. Gre namreč le za simbolično fotografijo, na katero sem naletela ob pregledovanju fotoalbuma iz bienala-Venezia 2009;)
Share:

Ni komentarjev

Objavite komentar

© iskrice | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig