sobota, 5. november 2011

"Škampi" na buzaro

Danes je cimr ponovno skočil v akcijo in me presenetil z odličnim kosilom. Ja, huhinja je bila spet njegova in kako zelo me to veseli ko se zgodi;) Venomer ko se kuhalnica vrti v njegovih rokah namreč vem, da bo kosilo za si prste obliznit. Tudi tokrat je bilo tako. Dobesedno!;)

Ne vem ali mi je želel posredovati kakšno subtilno sporočilo ali ne, vendar lotil se je seksi jedi, in sicer "škampov alla buzara".

Sestavine za preprosto in hitro pripravljeno kosilo:  
škampi
paradižnikova mezga
čebula, česen, sol, peteršilj, origano, drobtinice,
olivno olje in
belo vino

S fotoaparatom okoli vratu in prosto levo roko, v kolikor bi potreboval pomoč, sem mu sledila pri poteku priprav. Sprva je na nizkem ognju popražil nasekljano čebulo in strok česna.


Ko sta dosegla zlato rumeno barvo je v globoko ponev stresel pod vodo oprane škampe oziroma kozice kot vidite na spodnji fotografiji, jim dodal deci belega vina in jih rahlo pokuhal. Po nekaj minutah je prilil še paradižnikovo mezgo ter vse skupaj začinil in kuhal pod pokrovom še 10 minut.


Proti koncu je za zgostitev omake uporabil brezglutenske drobtinice in peščico peteršilja, da je bil okus močnejši oziroma še boljši.

Za pripravo kosila ni potreboval veliko časa, a jaz sem ga kar nestrpno čakala za mizo ob kozarcu belega;)


 E e ee...e se non ti lecchi le dita godi solo a meta`;)
 

Share:

2 komentarja

  1. ... pa to niso škampi :P gamberi pa ja ... ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. "Škampi" za privlačen naslov - na krožniku "kozice", kar piše v objavi;)

    OdgovoriIzbriši

© iskrice | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig