ponedeljek, 11. julij 2011

The band

Nekaterim je 3.7.1971 močno zapisan v spomin. Tistega dne, 40 let nazaj, je v Parizu umrl legendarni poet in karizmatičen pevec ameriške rock skupine The Doors Jim Morrison. 
Njegovo življenje je bilo v znamenju ekstremov, predvsem alkohola in drog, ki so ga pripeljale do tragičnega konca pri rosnih 27-ih letih. Seveda kot se za zvezde spodobi, so se nejasnosti in dvomi o njegovi smrti kar vrstili. Nekateri so trdili, da je šlo za overdose, drugi za zastoj srca, tretji pravijo, da je Jim še živ in da živi na Sejšelih. Zgodbice...

Skupino The Doors so poleg Morrisona sestavljali še Ray Manzarek (klaviatura), Robby Krieger (kitara) ter John Densmore (baterija). Baterist se je odločil za samostojno pot, medtem ko sta se Manzarek in Krieger v letu 2002 ponovno združila in predstavljata drugačno verzijo The Doors, The Doors of the 21 st century.
V letošnjem letu s skupino veliko koncertirata in kot nalašč tudi v naši bližini. Seveda priložnosti nismo zamudili. Udeležba na koncertu je bila obvezna. 

Množica je bila segreta, roke so bile visoko, glasno smo prepevali, fotoaparati so bliskali in kamere gorele. 
Malo nenavadno je sicer bilo gledati in poslušati drugega frontmana, a se je odlično odrezal. Dave Brock ima dober glas, le do Jimovih visokih tonov ne zmore.

Vročina je skozi koncert samo strmo naraščala in čeprav smo bili ob morju, niti sapice vetra ni bilo. Prepoteni in veseli smo se vrnili do avta. Čakala nas je še dobra ura vožnje do doma, ki pa je ob poslušanju njihove glasbe in blebetanju kar hitro minila.

Večer v italijanskem obmorskem mestecu Grado je bil super. Spodaj je le par fotografij koncerta, kajti  hitro so mi prepovedali fotografirati. Kljub mojemu pritoževanju sem dobila tri opozorila, da fotografirati ne smem. Niti prijazni nasmehi in rožice v laseh niso raznežile hudih varnostnikov. 


Jim Morrison: "Obstaja znano in neznano, vmes so vrata".

P.S. Film z istoimenskim naslovom, v katerem je nastopal v glavni  vlogi lepotec Val Kilmer, je prav tako vreden ogleda;)
Share:

Ni komentarjev

Objavite komentar

© iskrice | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig