sobota, 23. julij 2011

Joga

V letošnjem letu sem se navdušila nad jogo. Zanimanje je skozi čas naraščalo in zato sem jo začela redno obiskovati. 2x na teden sem v črno športno torbo nabasala stekleničko z vodo, brisačo za brisanje potu, nogavičke in dekico, ki sta nujno zlo ob sprostitvi na koncu vadbe, kot zaščita proti mrazu, elastiko za zvezat lase v čop, jabolko, ki sem jo rada grickala po poti nazaj proti domu in seveda jogi blazino.

Na vadbi, s katero v septembru ponovno začnemo, sem ugotovila kaj vse ne zmorem, kako zelo neelastična sem, kako je moje telo nepopolno in koliko neuporabljenih, nepoznanih mišic imam. Predvsem sem ugotovila, da je potrebno vložiti zelo veliko dela in vztrajnosti  za doseči dobre rezultate. Kdo ve, do kod mi bo uspelo;)

Vendar kaj joga sploh je? Je znanost o življenju, ki temlji na pravilni telesni vadbi, pravilnem dihanju,  sproščanju, pravilni prehrani, pozitivnem razmišljanju in meditaciji, s katerimi dosežemo telesno zdravje, pomirjanje duha ter čustveno uravnoteženost. Je pot do notranjega miru in ustvarjalnosti.

Za samo izvajanje joge ne potrebujemo veliko. Izvajamo jo lahko kjerkoli je prostor za blazino. Na najinem potovanju po Tajski, točneje na otoku Lanta, sva si izbrala prenočišče prav v najlepšem, najboljšem, z okusom narejenim resortu Sanctuary, ki je imel poleg masaž na plaži, knjigarne in ostalega, še prostor za jogo z vodeno vadbo. Če se bom še kdaj v prihodnosti potepala po tem otoku, ki je eden večjih, se bom zagotovo vrnila v ta čarobni kraj in če se morda odpravljate vi, ne ga izgubiti.

Spodaj je par fotografij v dokaz, da je Sanctuary nekaj posebnega in zato sva si ga izbrala. Love, love, love;)





























V času poletja, ko se veliko stvari dogaja, za jogo časa zmanjkuje, čeprav tu pa tam blazino v dnevni sobi še raztegnem. Ko se to zgodi, se najraje povežem na spletno stran http://www.yogatoday.com/, kjer imam svoj profil za katerega dobim brezplačno uro vadbe na teden.

Poizkusi še ti;)
Share:

Ni komentarjev

Objavite komentar

© iskrice | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig